Hopp til innhold

Bildearkiv

I bildearkivet kan du laste opp bilder som du kan bruke når du legger til/redigerer sider samt til bildegalleriet. Filene må være i jpg (RGB), gif eller png-format for å fungere i websiden.

Det er alltid best å hente inn bildefilene i rett størrelse slik at det ikke tar for lang tid å laste de ned for brukeren. Velg derfor skaleringer som antyder hvor mange pixler bildefilen har. Hvis ikke tallene sier deg noe er de fleste sidemalene til mekke.no i ca. 800 eller 1024 pixler i bredden. De fleste brukere har skjermoppløsninger med skjermbredde totalt på 800-1280 pixler (etter hva man har stilt inn). Er sidemalen du har valgt på 800 pixler vil da et bilde med 400 pixler i bredden dekke halve websiden.

Hvis du ikke får riktig format på bildet første gangen du laster det opp, kan du laste det inn på nytt i en annen skalering, og det nye bildet vil overskrive det gamle med samme filnavn.

Hvordan legger jeg til bilder i bildearkivet?

  1. Velg mappe, evt. lag ny ved å velge <Ny mappe> og deretter fylle inn navnet.
  2. Velg skalering (velg aldri større skalering enn orginalfilen)
  3. Finn bildefilen du ønsker å laste opp ved å trykke på "velg filer" og deretter velge bilde og trykke "åpne". Velg evt. flere bilder ved å holde nede CTRL-tasten. Bildet/bildene laster seg nå opp automatisk.
  4. Trykk på "lagre bilde"-knappen
  5. Gå til siden hvor du vil sette inn bildet og klikk på sett inn bilde-iconet. Der kan du velge bilder fra bildearkivet, velge plassering på siden, om du vil ha ramme og avstand til teksten.
  6. Du kan også hente inn bilde i Bildegalleriet. Hvis du ikke har laget et album gjør du det først og deretter velger "rediger album" hvor du kan velge bilder til det aktuelle albumet.
  7. Velg om du vil vise bilder du tidligere har lastet opp ved å krysse av for "vis bildearkiv".

bildearkiv


Opplasteren i bildearkivet.

Om du har problemer med å få opplasteren til å fungere, er det mulig du må installere flash på nytt; gå inn på adobe.com for å laste ned og installere dette, lukk nettleseren og prøv på nytt.

Eventuelt kan du bruke den gamle versionen(http://pubadmin2.ostfold.net/imagearchive.php?old), som ikke er flashbasert.

Bildearkivet er det stedet hvor du laster opp bildene du vil bruke på websidene dine. Her er det veldig enkelt å laste opp flere bilder i forhold til hvordan det er å gjøre det via bilde funksjonen inne i side redigeringen.

Hvordan sletter jeg et bilde?

I bildeopplasteren er det enkelt å slette uønskede bilder. Dette gjør du enkelt ved å trykke på slett knappen under bildet. Du kan også slette hele mapper samtidig ved å navigere deg frem til den ønskede mappen. Deretter velger du slett hele mappen som finnes til høyre for mappetittelen.

Kan jeg opprette album direkte i bildearkivet?

Ja. I mekke finnes det en enkel løsning for å opprette album direkte i bildearkivet. Dette gjør en enkelt ved å trykker på "lag album av bildene i dennne mappen" knappen som en finner til høyre for mappetittelen. Denne "knappen" fører deg direkte til album modulen hvor du enkelt kan opprette et bildegalleri/album med bildene i den valgte mappen. Mer om dette under bildegalleri.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter