Hopp til innhold

Bildearkiv

Vi er her: Filer/bilder > Bildearkiv

I bildearkivet laster du opp bilder som du skal bruke på nettsidene.

Ikke bare bilder: I bildearkivet kan du også legge excel-filer og PDF-er som kundene dine kan laste ned.

Tips: Lag gjerne bildemapper. Først og fremst blir det da lettere å finne et bilde senere når du skal bruke det på nytt. I tillegg: Med mapper kan du også senere slette en hel mappe hvis for eksempel du slutter med en tjeneste eller et produktområde. Du kan også lettvint gjøre om en hel bildemappe til et bildealbum.

Slik oppretter du en mappe

Klikk på , så får du en rullemeny hvor du velger . Skriv så inn mappenavnet.

Opplastning av bilder

Du kan laste opp til bildearkivet før du begynner å skrive artikler. Eller mens du er i ferd med å skrive.

Befinner du deg her i bildearkivet, gjør du slik:

  1. Velg mappe
  2. Velg filer som du har på datamaskinen din.

I det du skal laste opp, kan du velge å skalere bildene til en passende størrelse. Du bør ikke skalere bildene opp slik at de blir større enn originalfilen, for da blir bildene utydelige.

Et bilde tatt med en mobiltelefon kan være på omkring 1-3 MB, det er alt for mye, for brukeren må vente på at hele bildet skal lastes ned. Derfor bør du enten forminske bildet i Photoshop eller lignende før du laster opp til bildearkivet, eller så bør du bruke skaleringsvalgene i Mekke.

Et bilde på omkring 1000 pixler dekker hele skjermen. Et bilde på 500 pixler dekker omkring halve skjermen. Men dette kan variere noe fra skjerm til skjerm. 

I skaleringsvalgene i Mekke velger du hvor mange pixler bildet skal ende opp med.

Hvis du ikke får riktig format på bildet første gangen du laster det opp, kan du laste det inn på nytt i en annen skalering, det nye bildet vil overskrive det gamle med samme filnavn.

Filene må være i jpg (RGB), gif eller png for å fungere i websiden.

Kryss av "Vis bildearkiv" hvis du vil se bildene.

Hvordan legger man inn et bilde i en artikkel?

  1. Gå til siden/artikkelen hvor du vil sette inn bildet. Klikk på og på (eller trykk på bilde-konet som viser et fjell).
  2. Det åpnes nå et nytt vindu, klikk på ikonet som viser et forstørrelsesglass over en mappe. Velg riktig riktig mappe og så riktig bilde. (Eventuelt kan du klikke på Avansert for ytterligere valg.) I denne prosessen kan du også skalere ned bildet ytterligere, hvis det er ønskelig.

Hvordan slette et bilde?

  1. Finn riktig mappe.
  2. Finn riktig bilde og trykk på slett-knappen under bildet.

Opprette album direkte i bildearkivet

Du kan opprette bildealbum av en hel mappe i bildearkivet. Trykk på "lag album av bildene i dennne mappen"-knappen som du finner til høyre for mappetittelen. Denne "knappen" fører deg direkte til album-modulen hvor du enkelt kan opprette et bildegalleri/album med bildene i den valgte mappen.

Ser du ikke skjermbildene som vi forteller om?

Hvis opplasteren ikke fungerer, er det mulig du må installere flash på nytt; gå inn på adobe.com for å laste ned og installere, lukk nettleseren og prøv på nytt.

Eventuelt kan du bruke den gamle versjonen (http://pubadmin2.ostfold.net/imagearchive.php?old), som ikke er flashbasert.

Video om bildearkivet

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter