Hopp til innhold

Bildegalleri

Bildegalleri er en fin funksjon å bruke om du ønsker å fremstille mange bilder på en side, da kan det være greit å ha alle bildene samlet. Da du trykker på bildegalleri får du valget mellom fem funksjoner: legg til album, rediger album, sorter/album bilder, slett album og innstillinger. Nå skal jeg ta for meg hvordan du går frem da du skal lage et bildegalleri.

Hvordan legger man til et bildegalleri/album?

  1. Gå til legg til album. Her velger du navn og evt. passord og litt tekst. Teksten du skriver inn her er ment til å brukes som en beskrivelse av hva albumet skal inneholde. Til slutt trykker du lagre album.
  2. Da du har lagt til albumet klikker du på rediger album, deretter velger du det albumet du nettopp la til, og velger rediger.
  3. Da du har klikket rediger åpner det seg en liste med bilder. Dette er bildene du på forhånd har lastet opp i bildearkivet(mer om det her). Da du har valgt de bildene du vil bruke fra listen, trykker du lagre endringer.
  4. Nå har du lagt til albumet ditt i bildearkivet, men for å kunne se bildearkivet må du legge det til i menyen. Gå til menyen, deretter legger du til bildearkivet(mer om dette her).
  5. Nå har du laget et album/bildegalleri.

bildegalleri

bildegalleri

 

Hvordan sorterer man et album?

  1. Klikk på sorter album/bilder.
  2. Da du har klikket deg inn på siden får du to valg, sorter bildene i et album og sorter album.Sorter bildene i et album bruker du dersom du ønsker å bestemme hvilke rekkefølge bildene på siden skal vises i. Nå skal vi velge sorter album.
  3. Sorterings rekkefølgen i bildegalleriet er lagt opp på samme måte som sorteringsrekkefølgen i menyer. Det albumet med det minste tallet i ruten til høyre vil vises øverst, og det albumet med det minste tallet vil vises nederst.

I dette eks. vil for albumet Produkter vises øverst og albumet Bilder av oss vises nederst.

Hvordan sletter man et album?

  1. Klikk på slett album under bildegalleri i menyen til venstre.
  2. Velg deretter den siden du vil slette fra listen, og velg slett.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter