Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Sidemal

Vi er her: Innstillinger > Sidemal

I Mekke kan du velge mellom ulike sidemaler.

Før du velger, kan du gjerne krysse av i en del innstillinger som vil gjelde alle sidene du lager. Men du kan også gjøre dette etter at du har valgt sidemal. Les om avkrysningsboksene lenger ned.

Nå går vi hit: Innstillinger > Sidemal > Velg Sidemal

Velge sidemal (layout)

Forskjellen på sidemalene er blant annet dette:

  • Plasseringen av logo og menyer
  • Bredde på tekst
  • Fonter

Du kan også kontakte Mekke Media, så lager vi en mal skreddersydd for deg.

Når du har valgt en mal, kan du lage en side og se hvordan den ser ut på ordentlig. Liker du ikke layouten, kan du bytte til en annen mal. Ser du ingen forskjell? Husk å oppdatere nettleseren slik at den nye malen vises.

Bytte sidemal senere: Du kan når som helst bytte sidemal, da vil bilder, tekst og andre elementer elementene falle på plass i den sidemalen som du bytter til.

Eldre maler: Nedenfor alle malene ser du en lenke som heter "Eldre maler". Kort sagt: Ikke velg en av de eldre malene. Da gamle malene er ikke responsive. Det vil si at de ikke tilpasser seg ulike skjermstørrelser eller mobiltelefoner. Vi viser dem likevel i tilfelle du har spesielle behov eller er en gammel kunde som ennå ikke har kommet deg over på de nye malene.


Du velger sidemal ved å klikke på "Velg".

Sidemal - Innstillinger

Nå går vi hit: Innstillinger > Sidemal > Innstillinger

Deleknapper

Dele: Aller først kan du krysse av for hvor mange deleknapper du vil vise. Den første gjelder e-post, de neste gjelder sosiale medier. Når folk besøker sidene dine, kan de trykke på en deleknapp, dermed er det enkelt for dem å fortelle andre om deg. Du kan også bruke deleknappene selv etter at du for eksempel har laget en nyhet som du gjerne vil spre.

Søk: I listen med deleknapper ser du også en mulighet for å legge inn Søk på sidene. Da vises et forstørrelsesglass. Klikker folk på det, åpner det seg et søkefelt som viser treff kun fra tekster som befinner seg på din web.

Facebook-flik: Dette er en nyttig funksjon som bringer kanalene dine tettere sammen. Øverst kommer det en bjelke. Midt på kan folk trykke på en lenke som åpner et minivindu som viser Facebook-siden til firmaet ditt. Funksjonen virker ikke på Facebook-grupper eller private Facebook-sider, kun firmasider på Facebook.

Kontakt meg-boks

Dette er en boks som spretter opp nederst på siden. Folk kan legge igjen telefonnummer slik at du ringer dem opp.

Flere avkrysninger

Nedover ser du avkrysninger som er rimelig selvforklarende. Vi forklarer de vanskelige:

Egendefinert farge: I noen av sidemalene våre kan du velge farger selv. Ønsker du å legge inn nye farger, kan du besøke http://no.wikipedia.org/wiki/Webfarger for å finne fargekoder. Husk alltid å ha en # før den fargekoden du ønsker å bruke, for eksempel: #DC143C.

  • Bakgrunnsfarge nummer 1 brukes rundt menyen og logoen øverst.
  • Bakgrunnsfarge nummer 2 brukes i feltet midt på siden. Det er der du skriver artikler.
  • Bakgrunnsfarge nummer 3 brukes nederst på siden, det er der det er telefonnummer og adresse. Et slikt felt nederst kalles ofte footer.

Google Analytics: I feltet "Egendefinert kode" i kan du legge inn kode fra Google Analytics. Da får du god oversikt over hvor mange som besøker sidene dine, hva de søker på for å komme til deg, og så videre. Du må først opprette en gratis konto hos Google Analytics, der får du kode.

Andre script: Er du en avansert bruker, kan du legge script i feltet "Egendefinert kode".

Skrifttype: Her kan du velge hva som skal være standard fonter på weben din.

Nøkkelord/tittel på webside: Tittelen på websiden din, pluss nøkkelordene du legger inn, kan sende deg noen trinn oppover i trefflisten når folk søker med for eksempel Google. Velg en tittel som er relatert til innholdet på siden. Om du for eksempel selger modellbiler, kan det være lurt å ha dette som tittel på websiden. Selger du et spesielt merke, kan det være lurt å bruke det.

Husk å trykke på Lagre-knappen

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn